top of page

FAQ

De meeste gestelde vragen vind je hier.

Hoe lang duurt een afspraak bij TheBodybar?

Een normale afspraak duurt 30 minuten. Waarvan 20 minuten effectief getraind wordt aan de Miha Bodytec apparatuur. De rest van de tijd is om de speciale Bodytec onderkleding en het electrodenvest aan en uit te trekken. De kennismakingafspraken duren drie kwartier tot een uur in verband met de uitleg en het afstellen van de apparatuur.

Wanneer je te vroeg bent voor uw afspraak kunt je wachten in onze gezellige lounge. Er is gratis koffie en thee en er kan via WIFI gebruik gemaakt worden van het internet.

Moet ik zelf sportkleding of sportschoenen meenemen?
Je hebt alleen de speciale Miha Bodytec (onderkleding)kleding nodig deze liggen voor je klaar bij The BodyBar en eventueel (sport)schoenen met een rubber of antislipzool.​

​Waarom kan met een training met de Miha Bodytec sneller resultaat behaalt worden dan bij een normale training of dan met ander EMS apparatuur?
Tijdens een training met de Miha Bodytec worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. Bovendien activeert de Miha Bodytec, in tegenstelling tot de meeste andere EMS apparatuur, de grote spiergroepen bipolair. De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Er wordt dus niet plaatselijk gestimuleerd en de mate van stimulatie kan per stiergroep en over de tijd geleidelijk worden opgevoerd. Daarnaast  activeert de Miha Bodytec ook de dieper liggende spierweefsels.

 

Uit onderzoek blijkt dat op deze wijze met ElectroMyoStimulation (EMS) vele malen effectiever getraind kan worden dan met een normale krachttraining of met conventionele EMS apparatuur. Hierdoor is het mogelijk om met 1 sessie van 20 minuten per week toch snel resultaten te behalen. Hierdoor kan de tijd en moeite van meerdere keren per week een uur of langer trainen bespaard worden.

​Ik heb zelf een eigen trainingsroutine. Kan ik die ook uitvoeren met de Miha Bodytec?
Ja dat kan. Zolang je routine mogelijk is terwijl je het electrodenvest draagt en aangesloten bent op de Miha Bodytec apparatuur. Er is ten alle tijden professionele begeleiding aanwezig.

Word ik moe van een training bij TheBodybar? En ga ik ervan transpireren?

Omdat de hartslag nauwelijks verhoogt is de training voor iedereen goed vol te houden. Bovendien wordt de training naar wens afgestemd op de belastbaarheid en het conditionele niveau van het lichaam. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een wat hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden.
 

Omdat de stofwisseling bij de Bodytec training voornamelijk plaats vindt in de spieren hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweet.

​Is de training met de Miha Bodytec aan een bepaalde leeftijd of lichamelijke conditie gebonden?
In The Bodybar zijn alleen electrodenvesten aanwezig voor (jong)volwassenen vanaf ca.16 jaar. Er is geen maximum leeftijd. De training kan meer of minder dynamisch of zelfs statisch worden uitgevoerd en kan op elk niveau worden afgestemd.

Zijn er risico’s verbonden aan het trainen met de Miha Bodytec?
Een EMS training met de Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Miha Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Klik hier voor een overzicht van deze aandoeningen en omstandigheden.

bottom of page