top of page

HOE WERKT HET...


In TheBodybar doe je een EMS training (ElectroMyoStimulation) met behulp van Miha Bodytec apparatuur. Tijdens deze EMS-workout worden door middel van laagfrequente electrische impulsen de spieren in het lichaam effectief gestimuleerd. Hierdoor wordt in korte tijd het spierweefsel opgebouwd, het metabolisme gestimuleerd, onderhuids vetweefsel gestroomlijnd en de huid verstevigd.
Met de Miha bodytec gebeurt dit op een bijzonder effectieve en efficiente manier. Dit omdat tegelijkertijd alle belangrijke spiergroepen in het lichaam gestimuleerd worden. Door de verschillende positieve effecten van de EMS training is een workout met de Miha Bodytec geschikt voor voor Kracht en Prestatietraining, Maar ook voor Gezondheids- en Wellness en Beauty doeleinden. De positieve effecten van de EMS training zijn in verschillende wetenschappelijke studies aangetoond.
​​
​Tijdens de 20 minuten durende sessie wordt onderkleding gedragen van speciaal materiaal dat goed aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Daaroverheen wordt een speciaal electrodenvest op het bovenlichaam gedragen, met daaraan gekoppeld electroden voor de arm- en been- en bilspieren. Dit electrodenvest wordt aangesloten op de veilige, effectieve Miha Bodytec apparatuur.  

De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Op deze wijze kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist worden ontzien worden tijdens de training. Ook de workout oefeningen worden afgestemd op de behoefte en het niveau: zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. Met de Miha Bodytec training kan iedereen, in korte tijd, resultaat behalen. Afhankelijk van de intensiteit kan tijdens één training van 20 minuten meer resultaat behaald worden dan tijdens meerdere conventionele trainingen in de sportschool of thuis.

KRACHT EN PRESTATIETRAINING

EMS training met de Miha Bodytec...
...vergroot de maximale spierkracht en -opbouw...
...verhoogt de de bewegingssnelheid en conditie...
...verbetert de dysbalans in de spieren...
De elektrische impulsen van de miha bodytec kunnen zorgen voor een sterkere en intensievere spiersamentrekkingen dan bij een normale conventionele training. Met de Miha Bodytec kunnen spieren hierdoor sneller opgebouwd en beter definieeerd worden. Zowel in de topsport als in recreatiesport kan de Miha Bodytec snel en zichtbaar resultaat opleveren. Alleen of als aanvulling op andere trainingsmethoden. In tegenstelling tot veel andere EMS apparatuur worden spiergroepen niet plaatselijk maar bipolair gestimuleerd en worden ook de dieper liggende spieren geactiveerd.

  

 

GEZONDHEID

​EMS training met de Miha Bodytec ….
…kan helpen spieren weer op te bouwen na tijdelijke inactiviteit.....
…kan preventief en pijn verlichtend werken bij rugklachten
…kan helpen zwakke bekkenbodemspieren te versterken…

Spierstimulatie met elektroden kan gebruikt worden bij herstel en ter preventie van spierspanningsproblemen en rugpijn. De EMS training draagt hieraan bij door het versterken en beter in balans brengen van de spieren. De elektrische impulsen trainen ook de dieper liggende stabiliserende spieren, die met normale trainingsmethodes moeilijker te bereiken zijn.

Na een periode van inactiviteit door gezondheidsklachten of medische ingrepen kan EMS training helpen bij het geleidelijk weer opbouwen van de spieren. Afzonderlijke spiergroepen kunnen hierbij doelgericht gestimuleerd of juist ontzien worden. De workout kan hierbij ook passief (zittend ) worden uitgevoerd.
Ook na zwangerschappen kan EMS training een positeve bijdrage leveren door een totale lichaamstraining waarbij extra aandacht is voor het versterken van de bekkenbodemspieren. Dit laatste kan helpen bij het voorkomen of verhelpen van incontinentieproblemen.
BEAUTY & WELNESS

EMS Training met de Miha Bodytec…
…stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling…
…helpt vetpercentage en totaal gewicht te verminderen…
...verbetert de huid en de lichaamscontouren…
Zonder grote inspanning of transpiratie kunnen spierweefsel, bindweefsel, doorbloeding en stofwisseling tegelijkertijd worden gestimuleerd. De opbouw van spierweefsel en de afvoer van vet nemen toe terwijl cellulitis wordt bestreden. Het lichaam krijgt mooiere contouren en huid wordt weer strakker.

070-3229314

TheBodybar.nl

20 minutes total body training

bottom of page