COOLTEC Cryolipolyse...Door toepassing van een innovatieve vacuümtechniek waarbij (subcutaan) vet enige tijd gecontroleerd bevroren wordt, kan de behandelde vetlaag met 20 tot 40 % afnemen. Onderzoeken met vergelijkbare vacuüm cryolipolyse technieken laten een gemiddelde afname van de vetlaag van 20% zien na een behandeling. Een tweede of derde behandeling na 6 tot 8 weken kan leiden tot een verdere reductie van de vetlaag tot 40%. De exacte afname van de hoeveelheid kan van persoon tot persoon verschillen. Op de romp (buik, ‘love handles’, rug, borst) zijn over het algemeen betere resultaten te behalen dan op de ledematen. De behandeling is vooral geschikt om plaatselijke vetophopingen weg te halen en is niet bedoeld om grote hoeveelheden gewicht te verliezen.

 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

In TheBodybar maken we gebruik van een vacuüm bevriezingsmethode. Dit omdat bij deze methode de resultaten duidelijker en beter onderbouwd zijn dan bij bevriezingsmethoden die gebruikmaken van platte koelplaten.  Bij de vacuummethode word het vet in een, speciaal voor het geselecteerde lichaamsdeel gevormde, vacuumapplicator getrokken. In deze applicator wordt het vet vervolgens gecontroleerd gekoeld zonder de huid te bevriezen. Er zijn verschillende typen applicators beschikbaar zodat zowel platte als ronde lichaamsdelen behandeld kunnen worden.

 

Hoe voelt het?

Wanneer het vet stevig in de applicator wordt gezogen geeft dit de eerste minuten een ‘trekkend’ en koud gevoel. Na 5 tot 10 minuten neemt dit gevoel snel af en kan de cliënt comfortabel de behandeltijd (gemiddeld 60 minuten) zittend of liggend doorbrengen. De meeste cliënten geven aan de behandeling niet als belastend of onprettig te ervaren en gebruiken de tijd om te lezen, op de laptop te werken of om te rusten. 

 

Kun je na de behandeling je normale routine en activiteiten oppakken?

Ja dat kan. De behandeling is geheel non-invasief, dus zonder snijden, prikken en verdoving. Bij sommige cliënten kan tijdelijke roodheid van de huid voorkomen of kunnen  blauwe plekken ontstaan. Ook kan tijdelijk een licht tintelend gevoel of een licht verdoofd gevoel worden waargenomen in het behandelde gebied. 

 

Wat gebeurt er in je lichaam?

Vetcellen bevriezen sneller dan de omliggende weefseltypes (huid, spieren, zenuwcellen). De bevroren vetcellen worden na een aantal weken door je lichaam afgebroken en afgevoerd. Dit gebeurt op een natuurlijke manier en in een rustig tempo waardoor de behandeling niet belastend is voor je lichaam. Een ander voordeel van deze geleidelijke afvoer is dat de huid zich makkelijk kan aanpassen en stevig en gelijkmatig blijft. 

 

Wanneer ga je resultaat zien en is dit resultaat definitief?

Cliënten kunnen na drie tot vier weken verschil gaan zien. Maar tot vier maanden na de behandeling gaat het lichaam nog door met het afvoeren van de vetcellen. Om het effect te versterken kan de twee, respectievelijk derde behandeling telkens na 6 tot 8 weken worden gestart. De cryolipolyse procedure zorgt ervoor dat de behandelde vetcellen definitief geëlimineerd worden. Zolang de cliënt zijn normale gewicht behoud met een gezond voedings- en bewegingspatroon zijn de lange termijn resultaten van de behandeling stabiel. 

 

 

Bel of mail  voor meer informatie of het maken van een afspraak:

TheBodybar Den Haag 070-3229314, thebodybar@outlook.com